HPG BİM’den askeri yığınağa ilişkin açıklama

Son birkaç gündür medya organlarında KDP güçlerinin gerilla üs alanlarına doğru sevk edildiğine dair haberlere ilişkin açıklama yapan HPG BİM, “Gerilla alanlarında geliştirilen bu tür girişimler ciddi tehlikeleri bağrında taşımaktadır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları belirtti: “Son birkaç gün içerisinde medya organlarında Güney Kürdistan’daki gerilla üs alanlarına doğru KDP güçlerinin sevk edildiğine dair haberler yer almaktadır. Bu hareketliliğin özellikle Akrê ve Amediye ilçelerine yakın olan Garê bölgesinde yoğunlaştığı gözlemlenmektedir.

Söz konusu güçler, 25 Ekim 2020 tarihinde Garê bölgesinde bulunan ve aynı zamanda Akrê ilçe sınırlarına giren gerilla alanlarında ilerlemek ve mevzilenmek istemişlerdir. Bu alandaki güçlerimiz KDP güçlerinin gerilla alanlarında daha fazla ilerlememesi için gereken uyarılarda bulunmuştur. Aynı gün saat 22:30 sıralarında işgalci Türk devletine ait uçaklar da söz konusu bölgeyi bombalamıştır.

Öncelikle bölgedeki ve Güney Kürdistan’daki yurtsever halkımız ve tüm kamuoyu bilmelidir ki, gerilla alanlarında geliştirilen bu tür girişimler ciddi tehlikeleri bağrında taşımaktadır. Bu yüzden söz konusu güçlere mevcut girişimlerini durdurmaları ve yurtsever Kürdistan halkımıza da duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz.”