HPG: Cilo şehitlerini saygıyla anıyoruz

Cilo'de şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, "kahraman şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Cilo'da şehit düşen gerillalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

"13 Eylül tarihli açıklamamızda, 9 Eylül günü saat 12:30’da işgalci TC ordusunun Colemêrg’in Sümbül Dağı bölgesine bağlı İsmail Ağa alanını savaş uçakları ve taarruz helikopterleriyle bombaladıktan sonra Skorsky helikopterler ile indirmeler yaparak bir operasyon başlattığını ve yaşanan çatışmalar sırasında işgalci TC ordusuna karşı kahramanca savaşan Çekdar, Dilovan ve Ronahi yoldaşlarımızın şehadete ulaştıkları bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekdar Amed
Adı Soyadı: Azad Şık
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hanım – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 09 Eylül 2020 / Colemêrg

 

 

Kod Adı: Ronahi Ruken
Adı Soyadı: Şehriban Heja Uzun
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Necla – Şakir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 09 Eylül 2020 / Colemêrg

 

Kod Adı: Dılovan Kobani
Adı Soyadı: Ömer Oso
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Makbule – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 09 Eylül 2020 / Colemêrg

Çekdar yoldaşımız Kürdistan’ın direniş merkezi olan Amed’te dünyaya gelmiş ve erken yaşlardan itibaren gençlik çalışmalarında yer almıştır. Direniş geleneğiyle büyüyen Çekdar yoldaşımız, özgürlük arayışını hiçbir zaman durdurmamıştır. 2013’te Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan yoldaşımız, hızla kendini geliştirmiş ve işgalcilere karşı her zaman en ön saflarda yerini almıştır. Uzun yıllar Zagroslar’ın sert coğrafyasında gerillacılık yürüten Çekdar yoldaşımız, emekçi ve mütevazi kişiliğiyle öne çıkmıştır. Genç yaşlarda gerillacılıkta uzmanlaşan ve komutanlaşarak özgürlük savaşımızda öncü rol oynayan yoldaşımız, mücadeleci kişiliğiyle her zaman örnek bir Apocu militan duruş sergilemiştir.

Erzurum’da dünyaya gelen Ronahi yoldaşımız, yaşadığı topraklarda işgalci TC devletinin inkar, imha ve asimilasyon politikalarına rağmen kendi özüne bağlı kalmış ve işgalcilerin saldırılarına cevabını Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılarak vermiştir. Sömürgecilere karşı sınırsız bir öfke duyan yoldaşımız, öfkesini mücadele kaynağı haline getirmiştir. Kadın Özgürlük Mücadelesi çizgisinde derinleşen, Kürdistan dağlarında özgür kadın kimliğiyle kendini yeniden yaratmayı en temel amaç edinen Ronahi yoldaşımız, genç yaşında komutanlaşarak mücadelemizin öncü genç kadın militanlarından olmuştur.

Kobani’de dünyaya gelen Dilovan yoldaşımız da yurtsever ve halkımızın değerlerine son derece bağlı bir ailede yetişmiştir. Rojava’da gelişen özgürlük devriminde aktif rol oynayan Dilovan yoldaşımız, dört parça Kürdistan’ın işgalcilerden temizlenmeden halkımızın özgürlük hayallerinin gerçekleşmeyeceği gerçeğini bilince çıkarmıştır. Bu inanç ve bilinçle gerilla saflarına katılarak işgalcilere karşı savaşını bir üst noktaya taşıyan Dilovan yoldaşımız, militan kişiliği, yoldaşlarına karşı olan sevgisi, saygısı ve emekçi kişiliğiyle her zaman ön plana çıkmıştır.

Şehadete ulaşan Çekdar, Ronahi ve Dilovan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."