YPJ: Faşist Türk devleti yalan haber servis ediyor

YPJ Genel Komutanlığı, Roj Xabûr isimli savaşçılarını yeni şehit düşmüş gibi servis eden Türk devletini yalanlayarak, sözkonusu savaşçının 22 Temmuz’da şehit düştüğünü ve bir gün sonra açıklandığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, “Yalan üzerine kurulmuş olan çete Türk devleti, bir kez daha şahadetlerini daha önce kamuoyuna açıkladığımız arkadaşlarımızı yeni şehit olmuş gibi yalan haberler servis etti” dedi.

YPJ, “İşgalci Türk devleti, 22 Temmuz’da Qamişlo yolu üzerinde bir araca SİHA saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda komutan Roj Xabûr ve Jiyan Tolhildan ile yoldaşımız Barîn Botan şehit oldu. Arkadaşlarımızın şehadetini 23 Temmuz’da halkımızla paylaştık. Fakat Türk devleti, yeni bir saldırıyla komutan Roj Xabûr’u şehit ettiğine dair yalan haber servis etti” diye ekledi.

Açıklamada devamla “Faşist Türk devleti, çözümsüzlüğünü, çaresizliğini ve zayıflığını bu tür haberlerde gösteriyor. Halkımızın işgalci Türk devletinin yalan haberlerine itibar etmemesi ve yalancı yüzünü tanıması gerekir” ifadeleri kullanıldı.

YPJ, 23 Temmuz’da kimlik bilgileri açıklanan savaşçının kimlik bilgilerini bir kez daha paylaştı:

Kod adı: Roj Xabûr

Adı Soyadı: Ciwana Heso

Anne adı: Şems

Baba adı: Hesen                                                    

Doğum yeri: Dirbêsiyê, 1992

Şehadet yeri ve Tarihi: Qamişlo, 22.07.2022.