YPJ, şehit düşen savaşçılarını ve sivilleri andı

YPJ, şehit düşen 5 savaşçısını ve Türk devletinin katlettiği sivilleri andı, ailelere başsağlığı diledi.

YPJ Genel Komutanlığı tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, 5 Onur Direnişi şehidini anıldı. Açıklamada, Türk devleti ve çetelerince Şehba’ya bağlı Til Rifat’ta 8’i çocuk şehit düşürülen 10 sivilin ailelerine de başsağlığı dilendi.

'TÜRK DEVLETİ KATLİAMA DEVAM EDİYOR'

YPJ Genel Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:
“Şehit Zenûbiya, Silava, Nûda, Aryen, ve Avaşîn şahsında Onur Direnişi ve Til Rifat katliamı şehitlerini anarak, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Kahramanlık ve fedailik ruhuyla direnen özgürlük savaşçılarının karşısında mücadelemizi yükseltme sözümüzü yineliyoruz. Şehadete ulaşan arkadaşlarımız ve katledilen çocukların ailelerinin acısına ortak olduğumuzu belirterek, başsağlığı diliyoruz.
İşgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinin 9 Ekim’de faşizan ve işgalci saldırılarına aralıksız devam ederken, ortaklarıyla beraber Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşın katliam uygulamaktadır. Son olarak, Efrîn’deki göçmen halkımıza karşı vahşide bir katliam yapmıştır. İşgalci Türk devletinin çocukları hedef alması, halkımıza karşı olan kininin bir göstergesidir.

'DAİŞ DE BABASINI KATLETMİŞTİ'

Yoldaşımız Zenubiya, Minbicliydi. DAİŞ çetelerinin Minbic kentini bombaladığı zaman babasını kaybetmiş, kardeşi ise Minbic kentinin özgürleştirilmesinin ardından Asayiş üyesi olarak görev yapıyor ve çetelerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşmüştü. Yoldaşımız Zenubiya, babası ve kardeşinin intikamını almak için YPJ saflarına katılmıştı. Emektar ve fedakarlığıyla tanınarak Onur Direnişi’nde kahramanca direnerek şehitler kervanına katılmıştır.

'KAHRAMANCA DİRENDİLER'

Yoldaşımız Nuda, Minbic kentinden Arap bir arkadaşımızdı. Kardeşiyle beraber omuz omuza topraklarını savunma mücadelesi verdi. Genç yaşında YPJ’ya katılım sözü vererek, hareket içerisinde aktif bir kişiliğe sahip oldu.
Yoldaşlarımız Aryen, Silava ve Avaşîn’de Serêkaniye Onur Direnişi’nde büyük fedakârlık ve emek sahibi oldular. Şehit Zîlan Efrîn Alay’ında yer alarak, direnişin simgesi olan Serêkaniye kentinin Hewarna Mahallesi'nde kahramanca direnerek kadın direnişi sembolü oldular.
Başta 5 kadın yoldaşımız olmak üzere bütün Onur Direnişi şehitlerini saygıyla anıyor, ailelerine Efrîn halkının ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ailelerine başsağlığı diliyoruz."