YPS ‘işbirlikçilere’ ait 2 fabrika ve bir çok işyerini imha etti

YPS Şehit Soro Devran İntikâm Birimi, “işbirlikçilere” yönelik üç kentte eylem düzenledi, "Tüm Türkiye şehirlerinde hedef alacağız. Her Kürt intikâm neferi olmalı" dedi.

YPS Şehit Soro Devran İntikâm Birimi, Amed, Denizli ve Osmaniye'de AKP-MHP işbirlikçilerine yönelik eylemler düzenledi.

Şırnak öz yönetim direnişinde şehit düşen Devran Soro anısına düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

EYLEMLER

"23 Mayıs günü gece saat 03:00’da Amed’in Kayapınar ilçesine bağlı Gaziler semtinde Kürt katili sivil bir polise ait olduğu tespit edilen araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda işgalci sivil polise ait araç tümden imha edildi.

Birim üyelerimiz 23 Mayıs günü sabah saatlerinde Osmaniye-Antep D-400 karayolu üzerinde bulunan faşist AKP rejimi işbirlikçilerine ait kanepe imalatı yapan bir fabrikaya ve bir metal fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda saatlerce yanan her iki fabrika da tamamen imha oldu. AKP işbirlikçilerinin fabrikalarına yönelik gerçekleştirilen bu eylemde en az 5 milyon TL’lik hasar meydana geldi.

20 Mayıs günü akşam saatlerinde birim üyelerimiz Denizli’nin Kaleiçi çarşısında bulunan ve askeri malzemeler satan iş hanına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. AKP-MHP’li faşist bir şahsa ait olan, TSK mensuplarına askeri malzemeler satan bu iş hanına yönelik gerçekleştirilen eylem sonucunda iş hanının büyük bir bölümü imha edildi."

YPS Şehit Soro Devran İntikâm Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere karşı intikâm hamlesi kapsamında, Şırnak öz yönetim direnişin şehit düşen Devran Soro yoldaşımız olmak üzere tüm öz yönetim direniş şehitleri anısına gerçekleştirilen bu eylemler sonucunda sömürgeci ve işbirlikçilere ait 2 fabrika, birçok iş yeri ve 1 araç imha edilirken milyonlarca TL’lik zarara uğratılmıştır. Öz yönetim direnişleri sürecinde şehit düşen yoldaşlarımızın fedai direniş tarzı ve intikam ruhuyla sömürgeci ve işbirlikçileri Kürdistan ve Türkiye’nin tüm şehirlerinde hedeflemeye devam edeceğiz" denildi.

'HER KÜRT İNTİKÂM NEFERİ OLMALI'

Açıklamada şu çağrılar da yapıldı:

"Her bir Kürt bulunduğu yerde kendini bir intikâm neferine dönüştürerek gerçekleştireceği eylemlerle AKP-MHP rejiminden intikam almalıdır. Başta Kürt gençleri olmak üzere tüm Kürdistan halkını Sömürgeci ve ajan-işbirlikçilerden intikâm almaya çağırıyoruz.

Kürt katili faşist AKP-MHP rejiminin Kürdistan ve Türkiye’de gelişen siyasi soykırım saldırılarına intikâm!

Şehitlerimizin cenazelerine saldıran, kaldırımlara gömen faşizme karşı intikâm!

Kürt çocuklarına sokak ortasında saldıran, işkence eden sömürgecilere karşı intikâm!"