26 yıllık tutsak, babasının cenazesine katıldı

PKK davasından 26 yıldır tutsak edilen Hasan Göksungur, babasının cenazesine katılmak için bir kaç saatliğine doğduğu köye getirildi.

1993 yılından bu yana tutulu olan Hasan Göksungur, Salı günü öğle saatlerinde elleri kelepçeli şekilde Pazarcık'a bağlı Pulyan köyüne getirildi.

Göksungur, önce babasını toprağa verdi; ardından köydeki aile evine gitti.

Mezarlıkta ve köydeki aile evinde toplam dört saat kalan Göksungur, yeniden cezaevine götürüldü.

Tutsak Göksungur, köydeki aile evinde yaptığı konuşmada, "26 yıldır zindandayım. Babam beni ve yoldaşlarımı hiç yalnız bırakmadı. Her zaman yanımızda oldu. Mücadelemizde anne ve babalarımızın bu tavrı bize her zaman güç vermiştir” dedi.

Köye gelişinde duygu seliyle karşılaşan Göksungur, alkışlar arasında cezaevine uğurlandı.

Köyde olduğu süre boyunca dünyanın farklı yerlerinde yakınları, arkadaşları ve tanıdıkları Göksungur'a telefonla ulaşarak hasret giderdi.

1993 Kasım ayından bu yana zindanda tutulan Göksungur, sırayla Malatya, Yozgat, Maraş, Kürkçüler, Siirt zindanlarında kaldı. Göksungur, bugün Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuluyor ve dört yıl daha zindanda kalacak.

1993-1999 yılları arasında sayısız defa açlık grevi direnişlerine katılan Göksungur, Leyla Güven öncülüğünde yapılan son direnişte de 1 Mart'tan itibaren süresiz açlık grevine katılmıştı.