5 HRE savaşçısının kimlikleri açıklandı

İşgalci Türk devletinin Efrîn Bölgesi’ne yönelik saldırılarında şehit düşen savaşçının kimlikleri açıklandı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) yaptığı yazılı açıklama şunları belirtti:

“İşgalci Türk devleti soykırım konsepti çerçevesinde, 19 Kasım gecesinden bu yana Kuzey ve Doğu Suriye’deki şehir merkezlerini ve köyleri savaş uçakları, tank ve toplarla bombalıyor. Bu saldırılar sadece askeri güçlerimizi değil, özellikle sivillerimizi hedef almaktadır. Saldırılarda hastaneleri, okulları, sağlık tesisleri, bahçeleri gibi bölgenin alt yapısı hedef alınıyor, maddi hasarların yanında insani sorunlar da ortaya çıkıyor.

20 Kasım’da Şehba ve Efrîn bölgesindeki çok sayıda yerleşim yeri savaş ve keşif uçaklarıyla vuruldu. Bölgeyi korumak için görev yapan Xelîl, Çayan, Brusk, Dilsoz ve Baran yoldaşlarımız saldırılarda şehit düştü.

Farklı zamanlarda güçlerimize katılan Xelîl, Çayan, Brusk, Dilsoz ve Baran yoldaşlarımızın her biri yurtseverliğiyle tanınan Efrîn şehrindendir. Yoldaşlarımız yurtsever duygularıyla kendilerinde devrimci bir kişilik oluşturdular. 5 yoldaşımızın güçlerimize katılmasının temel nedeni Efrîn ve diğer yerleri işgalinden kurtarmaktı.

Halkınız ve ülkeniz işgale uğruyorsa şerefli ve onurlu insanlar için tek bir yol kalıyor: O da işgalcilere karşı sonuna kadar devrimci mücadele vermektir. Çağın Direnişi’nin İkinci Aşaması çerçevesinde 5 yoldaşımız da canı gönülden özgürlük mücadelesine katıldı. Son ana kadar devrimcilerin ve halkımızın her hayali gibi onların da hayali özgür bir ülkede huzurlu yaşamaktı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri olarak Xelil, Çayan, Brusk, Dilsöz ve Baran yoldaşlarımızın şahsında şehitlerin hedefi olan özgür bir ülke ve halkların ortak yaşam mücadelesini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Şehitlerimizin aileleri ile halkımıza başsağlığı diliyoruz.

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyle;

Kod adı: Xelîl Cindirês

Adı ve soyadı: Zeîm Reşo

Anne adı: Nezîra

Baba adı: Mihemed

Şehadet tarihi ve yeri: Efrîn Bölgesi / 20 Kasım 2022

***

Kod adı: Çayan Efrîn

Adı ve soyadı: Şiyar Silêman

Anne adı: Asya

Baba adı: Evdilezîz

Şehadet tarihi ve yeri: Efrîn Bölgesi / 20 Kasım 2022

***

Kod adı: Brusk Efrîn

Adı ve soyadı: Abdulah Îsa

Anne adı: Hemîda

Baba adı: Abdulhenan

Şehadet tarihi ve yeri: Efrîn Bölgesi / 20 Kasım 2022

***

Kod adı: Dilsoz Şêrawa

Adı ve soyadı: Mihemed Hisên

Anne adı: Nazlîyê

Baba adı: Behrî

Şehadet tarihi ve yeri: Efrîn Bölgesi / 20 Kasım 2022

***

Kod adı: Baran Efrîn

Adı ve soyadı: Mistefa Mistefa

Anne adı: Necla

Baba adı: Sebri

Şehadet tarihi ve yeri: Efrîn Bölgesi / 20 Kasım 2022”