Çin’de çocuklara sodyum hidroksit saldırısı: 51 yaralı

Çin güney batısındaki bir okulda çocuklar ve öğretmenlerine yönelik gerçekleşen sodyum hidroksitli 51 çocuk ve üç öğretmen yaralandı.

Saldırı Yunan vilayetindeki Kaiyuan kentinde Pazartesi günü yerel saatle 15.35’te gerçekleşti.

Kent belediyesi, 23 yaşında Kong isimli bir şüphelinin ana okuluna girerek, kurbanlarının üzerine sodyum hidroksit sıktığını belirtti.

Saldırı sonucunda 51 çocuk ve üç öğretmen yaralanarak tedavi için hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan ikisinde “ağır semptomlar” görüldüğü ancak hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Yetkililer, şüpheli Kong’un saldırıdan yaklaşık bir saat sonra yakalandığını bildirdi. Belediye Başkanı, saldırgan için “Anne babası çocukluğu sırasında boşanmış. Aile sıcaklığı eksikliği psikolojik bir dengesizliğe yol açmış” dedi.

Çin’de eğitim kurumlarına, çocuklar ve öğrencilere yönelik saldırılar nadir bir olay değil. Kasım 2018’de 20 yaşındaki bir genç, Yunan vilayetinde bir teknik okulda gerçekleştirdiği saldırıda bir öğrenciyi öldürdü, dokuz öğrenci ve iki profesörü yaraladı. Aynı ay, 29 yaşındaki bir işsiz, yoldan geçen çocukların üzerine aracı sürmüş ve 5 çocuğu katletmişti. Yakın zamanda, ülkenin merkezindeki bir köyde okulun açılış gününde sekiz çocuk öldürülmüş, ikisi yaralanmış, 40 yaşındaki bir şüpheli yakalanmıştı.