Çin’de maden kazası: En az 19 ölü

Çin’de bir kömür madeninde meydana gelen kaza sonucu en az 19 kişi hayatını kaybetti. Sözkonusu madende 20 Ocak günü 22 işçi mahsur kalmıştı.

Yeni Çin haber ajansı, işçilerin mahsur kaldığı madende tünel çıkışlarının kayalarla kapandığını duyurdu. Felaket 20 Ekim’de, Çin’in doğusundaki Shandong vilayetinde bulunan Yuncheng’deki Longyun Coal grubuna ait maden ocağında meydana gelmişti.

Tüneli açmaya çalışan kurtarma ekipleri, altı cenazeye daha ulaştı. İki işçi halen kayıp. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 19’a yükseldi. Felaket ardından sadece bir kişi kurtarılabildi. 

Çin’de çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik çabalar ve yasadışı maden ocaklarının kapatılmasına rağmen, ölümcül maden kazaları sıklıkla yaşanıyor.

Aralık 2016’da kuzeydeki Moğolistan bölgesi ve kuzey doğudaki Heilongjiang vilayetinde bulunan iki maden ocağında meydana gelen patlamalarda en az 59 kişi hayatını kaybetmişti.

Aynı yıl güney batıdaki Chongqing’de bir maden ocağındaki patlama 33 işçinin hayatına mal olmuştu.

Hükümet verilerine göre Çin’de 2017 yılında kömür madenlerinde en az 375 kişi hayatını kaybetti. Bir önceki yılla kıyaslandığında yüzde 28.7’lik bir düşüş olduğu belirtildi.