Çinli araştırmacılar: Etkili bir tedavi geliştirdik

Çin üniversitesi araştırmacıları, koronavirüsün bulaştığı kişiler için etkili bir tedavi geliştirdiklerini duyurdu.

CGTN televizyonunda yer alan habere göre, laboratuvarda yapılan ilk testler, mevcut iki molekülü kombine eden tedavinin 2019-nCoV koronavirüsünü bloke etmeyi başardı. Çin’den gelen bu haber Avrupa mali pazarlarının yeniden canlanmasına neden oldu.

İNGİLİZ BİR ARAŞTIRMACI DA AŞI GELİŞTİRİYOR

İngiliz bir araştırmacı da, Aralık ayında Wuhan kentinde ortaya çıkan virüse karşı bir aşı geliştirme yönünde “belirgin bir ilerleme” sağladığını açıkladı.

Sky News’e konuşan profesör Robin Shattock, ekibinin önümüzdeki hafta hayvanlar üzerinde test yapma aşamasına hazır olduğunu bildirdi. Yeterli fon oluşturulması halinde insanlar üzerinde de araştırmaların bu yaz başlayabileceği belirtiliyor.

Sözkonusu aşı, mevcut salgına karşı çok geç hazır olacak ancak, başka bir salgın baş gösterirse buna karşı etkili olabileceği belirtiliyor.

Shattock, “Pandemi aşamasına geçilirse ve virüs tüm dünyaya yayılırsa çok geç olmayacak” dedi.

İngiliz araştırmacı, “Salgının kendisine ilişkin çok şey bilmiyoruz. Eğer grip gibiyse, yaz aylarında gerileyebilir. Küresel ölçekte ikinci bir dalgaya da tanıklık edebiliriz. Eğer bu gerçekleşirse, bir aşı gerçekten önemli olacak” ifadelerini kullandı.