Êzidî Gençlik Birliği: Saldırılar karşılıksız kalmayacak!

İşgalci Türk devletinin Şengal’de 29 Ağustos günü düzenlediği saldırıyı kınayan Êzidxan Gençlik Birliği, bu saldırıların karşılıksız kalmayacağını belirtti.

Êzidxan Gençlik Birliği (Yekîtîya Ciwanên Êzîdîxanê – YCÊ), işgalci Türk devletinin 29 Ağustos Pazartesi günü Şengal’in Behreva köyünde bir araca yönelik SİHA ile düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YCÊ,  “İşgalci Türk devleti ezelden bu yana Êzidi halkına düşmanlık beslemektedir. Êzidî halkının yaşadığı fermanlar ya Türk devleti tarafından ya da onun yardımı ve ortaklığıyla geliştirildi” dedi.

Açıklama şöyle devam etti: “DAİŞ çetelerinin Türk devletinin ortaklığıyla Êzidi halkına ferman yaşattığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “DAİŞ çeteleri Şengal’de yenilgiye uğrayınca Türk devleti Êzidi halkına karşı yeni bir katliam saldırısı başlattı. Türk devleti, saldırılarıyla yenilgiye uğrayan DAİŞ çetelerinin intikamını almak istiyor.”

Açıklama şöyle devam etti: “Bizler işgalci Türk devletinin saldırılarıyla zayıflamayacağız. Bizim topraklarımızı savunma gücümüz var. Mücadele kararlılığımızı bu vesileyle bir kez daha yeniliyoruz. Halkımıza yönelik yapılan saldırılar karşılıksız kalmayacaktır. Halkımızı pazarlayan KDP ve işgalci Türk devletinden hesap soracağız.”