İdlib yakınında rejim güçlerine saldırı: 21 ölü

Suriye’nin İdlib vilayeti yakınında rejim güçlerine düzenlenen bir saldırıda en az 21 rejim yanlısı savaşçının öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre El Kaide bağlantılı Ensar el Tevhid grubu, İdlib ile sınır Hama vilayetinin kuzeyine rejim güçlerine saldırı düzenledi.

Gözlemevi, sabah erken saatlerinde iki rejim mevzisinin hedef alındığı saldırıda 21 rejim yanlısı savaşçının öldüğünü belirtirken, saldırganlardan da 5 kişinin öldüğü bilgisini verdi.

Saldırının El Masasna köyünde gerçekleştiği bildirildi. Ensar El Tevhid grubunun El Kaide bağlantılı Hurras el Din grubuna bağlı olduğu belirtiliyor.

Halep ve Hama ile komşu olan İdlib bölgesi Türkiye ile Rusya arasında Eylül ayında yapılan anlaşmadan bu yana çatışmasız bölge konumunda. Türk devleti anlaşmada çetelerin sözcüsü olarak yer alarak, rejimin bu bölgeye operasyon başlatmasını engellemek için anlaşmaya katılmıştı.

Ancak sahada anlaşma kurallarına uyulmuyor. Ankara destekli çeteler rejim noktalarına saldırırken, rejim de son iki haftadır İdlib’e yönelik bombardımanlarına yeniden başladı.