İntikam birimleri Amed'de polisleri vurdu

İntikam birimleri, Amed'de Türk polisine silahlı eylemler düzenledi.

Şehit Numan Amed ve Şehit Sakine Cansız intikam birimleri, Amed'de eylemler düzenledi.

Birimler tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kuzey Kürdistan ve Türkiye metropollerinde direnişimizi, her dönemi aşacak düzeyde yükselterek tarihsel toplumsal sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getireceğiz. İddia ve kararlılığımız her zamankinden daha büyük ve pratiğimiz de her zamankinden daha sonuç alıcı olacaktır. Önder Apo ve halkımız özgürleşmeden hiçbir pratiğimizi yeterli görmeyecek ve başarılı saymayacağız. En büyük zafer Önder Apo ve halkımızın özgürlüğüdür" denildi.

POLİSLERE SİLAHLI EYLEM

Açıklamada, eylemlerin ayrıntıları da şöyle duyuruldu:

"21 Ekim'de Amed Farqin'de gece saatlerinde eşgüdümlü üç eylem gerçekleştirildi.

21 Ekim'de Farqin Tekel Mahallesi'nde Ziraat bahçelerinin bulunduğu alanda arama yapan narkotik ve özel harekat polislerine ferdi silahlarla ve el yapımı parça tesirli bombalarla eylem düzenlendi. Eylem sonucunda birçok polis yaralanırken, bölgeye çok sayıda ambulans geldiği görüldü.

21 Ekim'de aynı gece Mescit Mahallesi'nde devriye gezen zırhlı araca parça tesirli el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlendi, eylem sonucu düşman aracı rastgele ateş ederek alandan kaçtı.

21 Ekim'de Farqin Azizoğlu Konağı'nda konumlanan polislere parça tesirli el yapımı bomba atılarak eylem düzenlendi. Eylem sonucu yaralı-ölü netleştirilemedi."