İntikam Birimleri'nden Batman'da bir dizi eylem

Şehit Savaş Amed/Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi, kayyım belediyesine ait üç aracı ateşe verdiklerini ve bazı uyuşturucu satıcılarını cezalandırdıklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan İntikam Birimi, "Devrimci halk savaşı stratejisiyle varlığımızı koruma özgürlüğümüzü sağlama hamlesini zaferle taçlandirma mücadelesini vereceğimizi belirtiyoruz. Artık bu zafer hamlemizle birlikte, özgürlüğümüzü tanımalarını talep eden değil, faşist sistemin tüm kurum, kuruluş ve tecavüz kültürünü sadece protesto ve boykot eden değil, tamamıyla reddeden, mücadele ve direnişimizle kendi varlığını koruyan ve özgürlüğünü sağlayan bir mücadele açığa çıkaracağımızı ifade ediyoruz" dedi.

Açıklamaya göre Batman'da 11 ve 15 Ekim tarihleri arasında bir dizi eylem gerçekleştirildi.

Eylemler şöyle sıralandı:

15 Ekim'de Batman'ın merkez otogar yanında kayyuma ait bir otobüs yakılarak imha edildi.

14 Ekim'de Batman-Beşiri arasında kayyuma ait iki iş makinesi yakılarak imha edildi.

14 Ekim'de Batman'ın Hilal Mahallesi'nde beş noktada ateşler yakılarak yazılama yapıldı. Mahalleye gelen sivil polislere öz savunma birimimiz tarafından müdahale edildi, aracın camları kırıldı, maddi hasar verildi.

13 Ekim'de Batman Bağlar'da uyuşturucu satışı yapan E. ve diğer iki kişi birimlerimiz tarafından cezalandırıldı..

12 Ekim'de Batman'ın Belde Mahallesi'nde ozsavunma birimlerimiz kısa süreli mahalleyi tutarak propaganda, afişleme ve yürüyüş gerçekleştirdi. Havai fişekli yürüyüşe müdahaleye gelen zırhlı araçlara müdahale edildi. Düşman araçları zarar gördü.

12 Ekim'de Batman merkezde parti adına kendi çıkarları temelinde maliye toplamaya çalışan bir kişi cezalandırıldı

11 Ekim'de Batman Sağlık Mahallesi'nde yazılama ve afişleme çalışması yapıldı.

Faşist TC polisleri 8-9-10 Ekim'de Hilal, Bağlar ve merkez mahallelerinde çocukları kandırıp para vermeye çalıştı. Yurtsever çocuklar devrimin ruhuna uygun davranıp oyunlarına gelmedi. Aynı süreçte mahalle muhtarlarına baskı ile ajanlık teklif edildi. Onurlu Kürdistan halkları düşmanın bu kirli oyunlarına gelmemeli, pamuk ipliğine bağlı faşist TC devleti Kürdistan'dan söküp atılana kadar direniş devam etmeli.

Eylemler 9 Eylül'de Colemerg'de (Hakkari) şehit düşen Çekdar Amed, Dilovan Kobani ve Ronahi Ruken yoldaşların anısına düzenlenmiştir."