İran bölgede yeni gerginlik istemiyor!

İsrail ile Suriye’de çatışan İran’ın Cumhurbaşkanı Rohani, Ortadoğu’da ‘yeni gerilimler istemediğini’ ve ‘güvenlik ile istikrar’ için çalıştıklarını iddia etti.

İran ile İsrail arasında Perşembe günü Golan Tepeleri’nde karşılıklı füze ve savaş uçakları ile yapılan bombardımanlar dünya gündemine oturmuştu.

Çatışmaların ardından gerginlik devam ederken, İran Cumhurbaşkanı Hasan Rohani, ülkesinin ‘daha fazla gerginlik istemediğini’ duyurdu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’le telefon görüşmesinden sonra yapılan açıklamada, Rohani’nin bölgede ‘yeni gerginliklerin olmamasını’ istediği duyuruldu. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Rohani’nin İran’ın ‘bölgedeki tansiyonu düşürmek için çalıştığını’ söylediği kaydedildi.

Açıklamada İran’ın bölgenin güvenliğini ve istikrarını güçlendirmeyi amaçladığını Merkel’e ilettiği belirtildi. Rohani’nin Merkel’e ayrıca Suriye’deki ‘İranlı askeri danışmanların’ varlığı sayesinde DAİŞ çetelerinin yenildiğini söylediği bilgisi paylaşıldı. Rohani’nin ayrıca İran’ın Suriye ve Irak’ta istikrarı sağlamaya yardımcı olduğu ve bunun hem Avrupa hem de dünya için önemli olduğunu söylediği de verilen bilgiler arasında.