İran’da rejimin yasağına rağmen işçiler meydana çıktı

Tahran’da 1 Mayıs'ın kutlanmasına izin verilmemesine rağmen işçiler meydana çıktı.

İran’daki işçiler 1 Mayıs'ı Tahran'da kutlamak için bir hafta önce resmi makamlara, Tahran Valiliğine başvuruda bulunmuştu. İran resmi makamları ve Valilik, 1 Mayıs'ın kutlanmasına izin vermedi. Buna rağmen Tahran ve çevresinde yaşayan işçiler, bugün sabah saatlerinden itibaren Tahran’daki İşçiler Evi önünde toplanmaya başladı. İran güvenlik güçleri, işçilere müdahale etmek istedi.

'İRAN İŞÇİLERE KARŞI KÖTÜ BİR SİYASET İZLİYOR'

Bunun üzerine tepki gösteren İran Emekçi ve İşçi Sendikaları Başkanı Hasan Sadiqi, işçi ve emekçilerin yaşadıkları sıkıntı ve zorluklara dikkat çekmek ve tüm dünyada kutlanan bayramlarını kutlamak istediklerini, yasağa uymayacaklarını belirtti. Sadiqi, “İran’da işçilere yönelik çok kötü bir siyaset izleniyor. Bayramımızı kutlamaya ve demokratik bir şekilde haklarımızı talep etmeye izin verilmiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bugün yasaklanmazken, işçiler, emekçiler meydanlara çıkıp bayramlarını kutlarken bize yasaklanmak isteniyor" diye konuştu.

'KAHROLSUN EGEMENLER!'

Sadiqi’nin güven güçleri ile süren kısa tartışma ve açıklamalarından sonra Tahran İşçiler Evi önünde toplanan binlerce işçi Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında 'Kahrolsun egemenler' sloganlarını attı.