İran’da virüs yeniden hızla yayılıyor

İran’da yeni koronavirüs vakaları son günlerde yeniden tırmanışa geçti. Son güç gündür günlük vaka sayısı 3 binin üzerinde yer alıyor. Resmi verilere göre 8 bin 12, muhalif kaynaklara göre 49 bin dolayında kişi öldü.

İran’da Salı ve Çarşamba günü arasında 3 bin 134 yeni vaka tespit edildi. Son üç gündür, vaka sayıları üç binin üzerinde yer alıyor. Resmi açıklamaya göre toplam vaka sayısı 160 bin 696’ya yükseldi. Bir gün içerisinde 70 kişi daha hayatını kaybederek, toplam sayış 8 bin 12’ye çıktı.

İran’da resmi olarak ilk vaka Şubat ayında görüldü. Günlük olarak hayatını kaybedenlerin sayısı son bir kaç haftadır, 100’ün altında gösteriliyor.

Sağlık Bakanı Said Namaki, Salı günü yaptığı açıklamada “insanların hasatlık karşısında tamamen dikkatsiz hale geldiği” tepkisinde bulundu.

Bakan, “Ya bize tamamen güveniyorlar ya da koronavirüsün gittiğini düşünüyorlar. Koronavirüsün gittiği tamamen yanlış bilgidir” dedi.

İran’da resmi bilanço çok sayıda uzman ve muhalifler tarafından zan altına alınıyor. Muhalif kaynaklara göre Salı akşamı itibariyle 324 kentte 48 bin 800 kişi hayatını kaybetti.