İran Körfez’de bir dron düşürdü

İran ordusunun Körfez’deki Bender Mahşehr bölgesinde, “kimliği belirsiz” bir insansız hava aracını düşürdüğü bildirildi.

Bu bilgiyi ilk geçen ajanslardan Tasnim, gece tatbikatı sırasında vurulan dronun, hava savunma sistemini test amaçlı olarak devrede olan bir İran dronu olabileceğine işaret etti.

İsna haber ajansı ise hava savunma sistemlerinin sabah saatlerinde aktifleştiğini ve Huzistan eyaletindeki Bender Mahşehr hava sahasında uçan bir aygıtı vurduğunu belirti.

Aşırı muhafazakarlara yakın olan Tasnim’in haberine göre Huzistan valisi Gulamreza Şeriati, insansız hava aracının bataklık bir alana düştüğü ve parçalarının silahlı kuvvetler tarafından bulunduğunu bildirdi.

23 Ekim’de de Huzistan eyaletinde bir İran dronunun düşürülmesi ardından yayınlanan haberlerde, kimliği belirsiz bir insansız hava aracının düşürüldüğü belirtilmişti. Ancak Fars haber ajansı daha sonra yayınladığı bir haberde bu bilgileri yalanlayarak, Devrim Muhafızlarına bağlı dronun acil iniş yaptığını öne sürmüştü.

ABD ile İran, 20 Haziran’da bir Amerikan dronunun düşürülmesi ardından savaşın eşiğine gelmişti. Tahran, sözkonusu dronun İran hava sahasını ihlal ettiğini belirtirken, Washington uluslararası hava sahasında bulunduğunu öne sürmüştü.