İran rejimi yeni kuşak füzesini tanıttı

İran Savunma Bakanlığı, yeni kuşak kısa menzilli bir füzenin tanıtımını yaptı.

Fateh Mobin isimli kısa menzilli yeni kuşak füzeye ilişkin tanıtım, muhafazakarlara yakın Tasnim haber ajansında yer aldı.

Ajansa göre general Amir Hatami, “Değerli halkımıza söz verdiğimiz gibi, ülkenin balistik füze kapasitesinin güçlendirmek için hiçbir çabadan kaçınmıyoruz” dedi.

Hatami, “Her gün balistik gücümüzü arttıracağız” diye ekledi.

Fateh Mobin’in yeni versiyonu için “Yüzde 100 ülkede üretimi, çevik, gizli, taktik ve güdümlü” diyen Savunma Bakanı, “Emin olun ki, büyük İran ulusuna karşı baskılar ve psikolojik savaş ne kadar büyürse, tüm alanlarda savunma kapasitemizi geliştirme irademiz de o kadar güçlenecek” şeklinde konuştu.

İran’ın balistik füze programı, başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler tarafından sürekli gündeme getiriliyor. Tahran yönetimi ise savunma kapasitesinin, bölge istikrarı için hayati önemde olduğunu savunuyor.

Mayıs ayında İran ile nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilen ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın balistik kapasitelerini ve bölgesel müdahalelerini sınırlandırmaya çağırdı. Trump yönetimi, 6 Ağustos'tan itibaren İran'a yönelik ekonomik yaptırımlara da yeniden başladı.