İranlı yetkililer: ABD İran’ı dize getiremez!

İranlı yetkililer, ABD'nin kendilerine diz çöktüremeyeceği mesajını verdi.

İran’da Öğrenci Günü olarak adlandırılan ve ABD’nin Tahran Büyükelçiliği’nin basıldığı günün 39. yıl dönümünde gösteri düzenlendi.

Etkinliklerde konuşan İran’lı yetkililer, ABD’nin İran’a tehditlerde bulunmaması uyarısında bulunurken, ABD’nin ekonomik yaptırımlarla İran’ı dize getiremeyeceği belirtildi.

'ABD İRAN HALKINA SUÇ İŞLİYOR'

İran Parlamento Başkanı ve İran Yüksek Güvenlik Konseyi Üyesi Ali Laricani, “İran’a diz çöktürmek Trump’ın haddi değildir” dedi. 

Laricani, ABD'nin 80 yıla yakındır İran’ın iç işlerine karıştığını ve İran halkına karşı defalarca suç işlediğini söyledi.

Gösterilerin İran’a diz çöktürülemeyeceğini ispatladığını söyleyen Laricani, "İranlılar Saddam’ı ve DAİŞ'i yok ettikleri gibi Beyaz Saray’daki canileri de pişman edecekler" dedi.

‘İRAN DİRENECEK’

İran halkının geçmişi çok yakından bildiğini ifade eden Laricani, “ABD’nin komplolarına ve kuklalarına karşı direneceğiz ve gayret sarf ederek ülkeyi ekonomik ve teknolojik açıdan kalkındıracağız” diye belirtti.

‘ABD’NİN EKONOMİK SAVAŞI DA YENİLGİYE UĞRAYACAK’

İran’da bugün yapılan gösterilerde ABD’nin yarın başlayacak olan yaptırımlarına ilişkin konuşanlardan biri de İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Muhammed Ali Caferi’ydi. Caferi, ABD Başkanı Domald Trump’a, “Asla İran halkını tehdit etme” uyarısında bulundu.

Caferi, ABD’nin İran Büyükelçiliğini ‘casusluk yuvası’ olarak tanımlayarak, "Casusluk yuvasının İranlı öğrenciler tarafından basılması aslında İran halkının ikinci devrimiydi” dedi.

İran devriminin 40 yıllık geçmişinin ABD’nin bölgede peş peşe uğradığı yenilgilerin simgesi olduğunu söyleyen Caferi, “Düşmanın son aracı veya başka bir deyişle ekonomik savaşı da yenilgi ile son bulacak” değerlendirmesini yaptı.