İspanya’ya gelen göçmenlerin sayısı artıyor

İtalya’nın ardından son haftalarda İspanya’ya göçmen gelişindeki artış dikkat çekerken, dün de 600 kadar göçmenin ülkeye ulaştığı bildirildi.

İspanyol makamlarından yapılan açıklamada, dün sabahtan akşama kadar Cebelitarık Boğazı ile Alboran Denizi’nde 599 göçmenin kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

15 ayrı bot ve tekneyle Fas’tan yola çıkarılan göçmenler arasında biri bebek olmak üzere 35 çocuğun bulunduğu belirtildi.

Kurtarılan göçmenlerin büyük çoğunluğunun Cebelitarık’a komşu Tarifa limanına getirildikleri öğrenildi. Kurtarma çalışmalarına bir İtalyan deniz botunun da katıldığı verilen bilgiler arasında.

Dün gelen göçmenlerle birlikte İspanya’ya bu yılın başından itibaren ulaşan göçmenlerin sayısı 8 bini aştı. 1 Ocak-31 Temmuz tarihleri arasında deniz yoluyla İspanya’ya gelen göçmen sayısı 7 bin 642 olarak verilirken, geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayı 2 bin 763 olmuştu.

Ancak göçmenlerin önemli bir kısmı halen İtalya’yı tercih ediyor. Bu yılın başından itibaren Libya’dan İtalya’ya ulaşan göçmenlerin sayısı 97 bini aşmıştı.