İsrail: İran Suriye’den çıkmadan durmayacağız

İsrail Savunma Bakanlığı İran Suriye’den çıkana kadar operasyonlarının süreceğini açıkladı.

Suriye’de bir dizi hava saldırısı ardından Salı akşamı bir açıklamada bulunan Savunma Bakanı Naftali Bennett, “İran’ın Suriye’de işi yok” dedi.

Bennett, “Suriye’den çıkmadıkları sürece durmayacağız” diye ekledi.

Savunma Bakanı son haftalardaki saldırıları resmi olarak üslenmedi. İsrail yönetimi nadiren Suriye’deki saldırıları üstleniyor. Ancak saldırıların İsrail’den geldiği biliniyor.

21 NİSAN’DAN BERİ EN AZ 6 HAVA SALDIRISI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Pazartesi akşamı Suriye’de düzenlenen hava saldırılarında 14 İranlı ve Iraklı savaşçı öldü.

21 Nisan’dan bu yana Gözlemevi ve Suriye devlet medyasına göre İsrail tarafından İran güçlerine ait noktalar ve ittifak halindeki gruplara yönelik en az 6 kez hava saldırısı düzenlendi.

İsrail’in düşman olarak gördüğü İran ve Lübnanlı Hizbullah, Suriye’de askeri olarak Başar El Esad rejimini destekliyor.

‘İRAN BİR YÜK HALİNE GELDİ’

İsrailli Kan 11 televizyon kanalına konuşan Bennett’e göre İran Suriye’deki savaş çerçevesinde giriş yaptı ve Tel Aviv, Kudüs ile Hayfa gibi kentleri tehdit etmek amacıyla İsrail sınırına yerleşmeye çalışıyor.

İsrailli bakan, “İran bir yük haline geldi. Önceleri Suriyeliler için bir etkendiler, DAİŞ’e karşı Esad’a yardım ettiler, ama bir yük haline geldiler” dedi. Bennett, İran iktidarını kendi ülkesinde koronavirüs krizini yönetmeye yoğunlaşmaya çağırdı.