İsrail’den İran’a ‘yok ederiz’ tehdidi

İran’ın Suriye’ye giderek daha fazla müdahale ettiğini savunan İsrail, ülkede kendilerini tehdit eden ‘tüm askeri alanları yok edecekleri’ uyarısında bulundu.

Londra merkezli yayın yapan İlaf gazetesine konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Suriye’de İran’a ait askeri alanlara izin vermeyeceklerini söyledi. Suriye’deki İran güçlerinin İsrail için tehdit oluşturduğunu vurgulayan Liberman, Tel Aviv’e yönelik olası bir saldırıda Tahran’ı vuracakları uyarısında bulundu.

Liberman, “Hangi bedele mal olursa olsunİran Suriye’deki İsrail’i tehdit eden tüm askeri alanlarını yok edeceğiz” diye konuştu.

HER YIL MİLYARLARCA DOLAR HARCANIYOR

Tahran yönetiminin Suriye, Filistin ve Lübnan’daki örgütlere miilyarlarca dolar yardım ettiğini iddia eden Liberman, Suriye’ye şimdiye kadar 13 milyar dolar harcandığını savundu. Liberman, Hamas, Hizbullah ve İslami Cihad Hareketi gibi örgütlerine İran’dan yıllık 2 miyar dolar aktarıldığını söyledi.

ABD NÜKLEER ANLAŞMASINDAN ÇEKİLİRSE İRAN EKONOMİSİ ÇÖKER

İran’ın zor bir süreçten geçtiğini söyleyen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın 2015 Nükleer Anlaşması’ndan çekilmesi ihtimaline değindi. Liberman, Trump’ın anlaşmadan çekilme kararı halinde İran’ın ekonomik olarak çöküşle karşılacağını iddia etti.

İSRAİL-ARAP BARIŞI GEREKİYOR

Liberman, Filistin sorununun çözümünün sadece İsrail’le olmayacağını söylerken, bir İsrail-Arap bölgesel barışının da şart olduğunu dile getirdi. Liberman, iki devletli çözümünün bununla mümkün olacağını söylerken, bazı Arap ülkeleriyle diyaloğun büyük oranda başarılı olduğunu da kaydetti.