İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail ordusu, Gazze’de iktidardaki Hamas’ın bir mevzisine hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. İsrail, bir roket atışını gerekçe gösterdi.

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, savaş uçakları Gazze Şeridi’nin güneyinde Hamas’a ait askeri bir üsteki “yer altı” mevzisini bombaladı.

Saldırının Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece gerçekleştiği bildirildi. İsrail ordusu, saldırıya gerekçe olarak bir roket atışını gösterdi. Hava saldırısı ve roket atışında ölen ya da yaralanan olmadı.

Mayıs ayı başında yüzlerce roketin İsrail’e fırlatılmasından bu yana ilk kez böyle bir olay yaşanıyor. Daha önceki saldırılar sırasında 25 Filistinli ile 4 İsrailli hayatını kaybetmişti.

Çarşamba akşamı İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin deniz alanını kapatmış, denizde kalan balıkçıların çıkmasını engellemişti. Buna gerekçe olarak da Filistin topraklarından İsrail’e doğru yanıcı balonların gönderilmesi gerekçe gösterilmişti.

İsrail Salı günü de aynı gerekçe ile balık avı için belirlenen alanı sınırlandırmıştı.

Gazze Şeridi, Hamas’ın iktidarda olduğu 10 yılı aşkın bir süredir karadan, denizden ve havadan sıkı bir abluka altında bulunuyor. 2008 yılından beri Hamas ve İsrail arasında üç büyük savaş yaşandı ve gerilim halen devam ediyor.