İsrail Gazze ve Lübnan’ı bombaladı

İsrail ordusu Lübnan’ın güneyi ile Gazze Şeridi’ni bombaladı.

İsrail hava saldırıları gece yarısından kısa bir süre önce Gazze’yi hedef aldı ve saatlerce sürdü.

Gece yarısından sonra da Lübnan’ın güneyi bombalandı. İsrail ordusu Lübnan’ın liman kenti Sur yakınında bulunan Filistinli mültecilerin kaldığı kampın olduğu Raşidiye alanında Hamas’a ait üç “alt yapıyı” vurduklarını bildirdi.

Nisan 2022’den bu yana İsrail ilk kez Lübnan topraklarında saldırı düzenlediğini doğruluyor.

Filistin-İsrail çatışmasında 23 Mart’ta başlayan Ramazan ayının başından bu yana süren göreceli sükunet Çarşamba günü yeniden alevlendi. Lübnan ile olan sınırda da 2006’dan bu yana benzeri görülmemiş bir tırmanış yaşandı.

Lübnan’ın güneyinden İsrail’e doğru 30’u aşkın roket atışı yapılmıştı. İsrail bu saldırıları gerekçe göstererek “hedefli” bombardımanlar gerçekleştirdiğini savunurken, roket atışlarından Lübnan devletini sorumlu tuttu.

İsrail’e yönelik roket atışları ise Kudüs’teki El Aksa camisine İsrail güçleri tarafından yapılan baskından sonra gerçekleşti.

İsrail ordusu Gazze’de aralarında tüneller, ağır silahlar ve silah üretim atölyelerinin olduğu toplam 10 hedefi bombaladıklarını bildirdi.

Bu saldırılara yanıt olarak Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik onlarca füze atışı yapıldı. Bunlardan sadece biri Gazze Şeridi’nin bitişiğindeki Sderot’ta kentsel bir alana düştü ve bir ev hasar gördü.