İsrail, Lübnan’daki saldırılarını sürdürüyor

İsrail ordusu Hizbullah'ın Lübnan'daki altyapısını ve silah depolarını hedef alan yeni saldırılar düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, “Son birkaç saat içinde İsrail ordusuna ait savaş uçakları Lübnan'daki Hizbullah terör hedeflerini vurdu” dedi. 

Açıklamaya göre “İsrail topraklarını hedef alan” roketatarlar ve “silah depolama” tesisleri de vurulan noktalar arasında bulunuyor. 

HİZBULLAH’IN BİR KOMUTANI DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Hizbullah, Ebu el-Fadl lakaplı komutanlarından Ali Karaki'nin İsrail'in düzenlediği bir hava saldırısında öldüğünü duyurdu. 

Hizbullah, Ali Karaki'nin 1982'deki İsrail işgalinden bu yana Hizbullah'ın askeri operasyonlarında kilit bir figür olduğunu ve diğer Hizbullah üyeleri ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile birlikte öldürüldüğünü belirtti.

10 GÜNDE BİNİ AŞKIN ÖLÜ

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre 10 gün içinde 1.000’i aşkın kişi İsrail saldırılarında öldü. 8 Ekim'den bu yana aralarında 104 çocuk ve 194 kadının olduğu en az 1,640 kişi öldürüldü, 8,404 kişi yaralandı ve çok sayıda kişi kayboldu. İsrail'in Lübnan'daki saldırıları yaklaşık bir milyon kişiyi yerinden etti.