İsrail Suriye hava savunma silahlarının yarısını imha etmiş!

İsrail ordusunun Suriye’ye düzenlediği son hava saldırılarında Suriye hava savunma silahlarının yarısını imha ettiği iddia edildi.

Saldırı Cumartesi günü gerçekleşmişti. İsrail ordusu geniş çaplı saldırı sırasında bir uçağını kaybetmişti.

İsrail versiyonuna göre Suriye’de üslenmiş İranlılar tarafından yönetilen insansız bir hava savunma aracı Cumartesi günü sabah erken saatlerde İsrail hava sahasına girdi ve düşürüldü. Buna misilleme olarak da dronun kalktığı noktaların İsrail tarafından vurulduğu iddia edildi.

Operasyona katılan uçaklardan biri, Suriye hava savunma silahları tarafından vurularak düşürüldü. Uçak İsrail topraklarına düştü. Bunun üzerine İsrail hava kuvvetleri yeniden kalkış yaparak 12 dolayında İranlı ve Suriyeli hedefi bombaladı.

Haaretz gazetesine konuşan resmi kaynaklar bu büyük çaplı operasyonu askeri bir başarı olarak değerlendirdi. Gazeteye göre Suriye hava savunma sistemlerinin yarısına yakını bu operasyonda imha edildi.

ABD bu saldırı ardından İsrail’e destek çıkarken, Moskova “derin endişelerini” ifade etti. Moskova ayrıca Rus askerlerini tehlikeye koyan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanhahu, “Bize saldırmaya teşebbüs eden herkesi vurmaya devam edeceğiz” diye tehdit etti.