İsrail ve İtalya’da deprem

İtalya’nın başkenti Roma sabahın erken saatlerinde bir depremle sarsılırken, herhangi bir hasar oluşmadı. İsrail’de de iki hafif deprem meydana geldi.

Roma’da saat 05.00 sıralarında Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Ulusal Enstitüsü’ne göre 3,3 şiddetinde bir deprem yaşandı. Depremde hasar yaşanmadığı bildirildi.

İtalya, Avrupa-Asya plakası ile Afrika Plakası arasında bulunduğu için topraklarının önemli bir kısmında sismik risk yüksek olarak değerlendiriliyor.

6 Nisan 2009’ta Aquila kenti ve bölgesini vuran depremde 300’ü aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail’in kuzeyinde de sabah saatlerinde iki hafif deprem meydana geldi. Ürdün Vadisi’ndeki Beit Shan kentinde saat 05.38’de yaşanan depremde ilk belirlemelere göre hasar oluşmadı. Depremin şiddetin 3,3 olarak ölçüldü. İkinci deprem Hayfa bölgesinde 2,7 şiddetinde gerçekleşti.

Yaklaşık bir ay önce ülkenin güneyindeki Eilat’ta 4,3 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti. İsrail, Suriye-Afrika fay hattında bunda bulunuyor. Bu fay hattı Suriye’den Mozambik’e uzanıyor. İsrail’de son büyük deprem 1927 yılında 6.2 şiddetinde gerçekleşmiş ve 500 kişinin ölümüne yol açmıştı.