İtalya yine göçmenlerle tehdit etti

İtalya’nın aşırı sağcı yeni İçişleri Bakanı Matteo Salvini, göçmenlere kapıları kapatmaya yönelik tehditlerini şimdi de Malta üzerinden sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Kuzey Ligi (Lega Nord) lideri İçişleri Bakanı Salvini, Akdeniz ada ülkesi Malta’nın kurtarılan bazı mültecileri kabul etmemesi halinde ülkesinin limanlarını kapatacağı tehdidinde bulundu.

La Repubblica gazetesine göre Salvini, kaleme aldığı bir mektupta, Libya açıklarında Fransız SOS Médierranée adlı kuruluşça kurtarılan 629 mültecinin Malta tarafından kabul edilmesini istedi. Habere göre Salvini, aksi halde ülkesinin limanlarını göçmen kurtaran gemilere kapatacağı tehdidini savurdu.

AFP ajansına konuşan Maltalı bir yetkili ise, Libya açıklarında mültecilerin kurtarıldığı operasyonla herhangi bir bağlarının olmadığına dikkat çekti. Yetkili, operasyonun İtalya’nın başkenti Roma’daki bir merkezden koordine edildiğini kaydetti. Malta, Avrupa Birliği’nin (AB) yüzölçümü bakımından en küçük ülkesi.

İtalya’da yeni kurulan koalisyon hükümetinde yer alan Kuzey Ligi, AB’nin diğer ülkelerinin göçmen sorununda daha fazla rol oynamasını istiyor.