İtalyalı 98 akademisyenden Papa’ya ‘Efrin’ çağrısı

İtalya’da 98 tanınmış akademisyen, Efrin’e yönelik saldırılara ilişkin Papa’ya çağrıda bulundu. İtalyan akademisyenler, Efrin’e saldırının ortak yaşama saldırı olduğunu belirtti.

98 İtalyan akademisyen tarafından imzalanan ve dün İl Manifesto gazetesinden yayımlanan çağrının özeti şöyle:

Basında çıkan haberlere göre, Papa Francis, Erdoğan'ı, Kudüs'teki krizi tartışmak üzere davet etmiş durumda. Zira Türkiye Cumhurbaşkanı, ABD başkanının Elçiliği Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasına karar veren önemli eleştirmenlerden biri.

Türk Cumhurbaşkanı, Kudüs ve Filistinliler şehrinin kaderi ile özellikle aktif olsa da kendi içinde çok fazla otoriter ve diktatörlüğe doğru ilerleyen bir ülkeyi yönetmektedir.

Türkiye, 19 Ocak’ta DAİŞ’i Irak ve Suriye'de yenilgiye uğratan Kürt güçlerine karşı yeni bir savaş başlattı.

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği işgal kaçınılmaz olarak kanlı bir çatışmaya yol açacaktır. Bu durum birçok insani soruna sebep olacaktır.

Suriye’de DAİŞ’ten temizlenen bölgelerde sadece Kürtler yaşamıyor. Özellikle Efrin’de birçok farklı toplumsal kesimler yaşıyor.

Türkiye’nin Efrin’e yönelik saldırısı uluslararası hukukun bariz bir şekilde ihlalidir. Aynı zamanda barışçıl bir arada yaşama ve barış tecrübesinin sabote edilmesi anlamına gelmektedir.