Öğrencilerden ilginç eylem: Maskeler ve bir köpek

Fransa’da hükümetin politikalarını protesto eden ve Kürt halkı ile dayanışma mesajı veren Tolbiac üniversitesi öğrencileri ilginç bir eylem gerçekleştirdi.

Grev yapan Paris’teki Tolbiac üniversitesi öğrencileri, düzenledikleri bir basın toplantısında maskeler ve bir köpekle çıktı. Basın toplantısında üç maskeli öğrenci ve bir köpek yer aldı. Öğrenciler günlerdir üniversitelerde blokaj eylemleri yaparak, üniversiteye giriş uygulamalarının değiştirilmesine tepki gösteriyor.

Tolbiac üniversitesi öğrencileri meclisini toplayarak süresiz grev kararı aldılar. Fransa genelinde de öğrenciler grev ve eylemler yaptı. Hükümet yoğun talep alan meslek dallarına müdahale ederek, öğrencilerin tercihlerini yönlendirmeye çalışıyor. ORE olarak adlandırılan üniversiteye giriş yasasına göre, bir bölümdeki yer sayısında fazla başvuru olması halinde üniversite talepleri reddedebilir.

Tolbiac üniversitesine öğrencilerin düzenlediği basın açıklamasının neden maskeli ve köpekli olduğuna ilişkin ilginç bir açıklama getirildi:

“Özgür Tolbiac komünü oto-medyasının bu ilk oto-konferansında hoş geldiniz. Tolbiac’ta işgal ve süresiz blokaj kararı aldık. (Cumhurbaşkanı) Macron’un istifasını, ORE yasasının geri çekilmesini istiyoruz. Dün de (4 Nisan) genel meclisimiz Kürt halkına desteğini açıkladı.”

“Neden mi maskeliyiz? Çok basit, çünkü bir sözcüye sahip olmak istemiyoruz, Tolbiac’tan dışarı vurabilecek bireysellik istemiyoruz. İstediğimiz ortak bir söz söyleyebilmektir.”