Ölü sayısı Avrupa’da 175 bini, ABD’de 100 bini aştı

Çin’de Aralık ayında ortaya çıkan yeni koronavirüs nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 358 bini, Avrupa’da 175 bini, ABD’de ise 100 bini aştı.

Yeni koronavirüs can almaya devam ediyor. Worldometers.info sitesine göre virüsün bulaştığı insanların sayısı 5 milyon 820 bine yaklaştı. Çoğu ülke sınırlı sayıda test yaptığı için gerçek vaka sayısının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 358 binin üzerine çıktı. Bu ölümlerin 175 binden fazlası Avrupa’da gerçekleşti. Avrupa’daki ölümlerin dörtte üçüne yakının Birleşik Krallık, İtalya, Fransa ve İspanya’da meydana geldi.

Avrupa’da toplam vaka sayısı 2 milyon 84 binin üzerinde bulunuyor. Bu haliyle Avrupa, Covid-19’dan en fazla etkilenen kıta olarak kalmaya devam ediyor.

Birleşik Krallık’ta 37 bin 460 kişi, İtalya’da 33 bin 72 kişi, Fransa’da 28 bin 596 kişi ve İspanya’da 27 bin 118 kişi hayatını kaybetti. Birleşik Krallık, nüfusu itibariyle dünya genelinde en fazla ölümlerin yaşandığı ülke oldu.

ABD’de 1 milyon 746 bini aşkın vaka tespit edildi ve 102 binden fazla ölüm yaşandı. Vaka sayısında ABD’yi 414 bini aşkın vakayla Brezilya, 379 bini aşkın vakayla Rusya takip ediyor.

Brezilya Latin Amerika’da virüsten en fazla etkilenen ülke oldu. Aşırı sağcı Jair Bolsonaro’nun izlediği politikalar yoğun tepki alıyor. Bolsonaro, başından beri virüsü küçümseyen ve ekonomiyi kurtarmak için halkı evden çıkmaya zorluyor. Zaten yoksul olan ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bini geçti. Ölü sayısında Brezilya, İspanya’dan sonra geliyor.