Şehit gerillanın kimliği açıklandı

HPG, Garê’de yaşanan bir kaza sonucu Diyar Xoşnav adlı gerillanın şehadete ulaştığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“10 Mayıs 2023 günü Garê alanında yaşanan bir kaza sonucu Diyar Xoşnav yoldaşımız şehadete ulaştı. Başûrê Kurdistan’ın yiğit bir evladı olarak ulusal duygu ve bilinçle Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılan Diyar yoldaşımız, bu onurlu katılım ile başta Başûrê Kurdistan’lı gençler olmak üzere tüm Kurdistan gençliğine örnek olmuştur. Kürt gençlerine dayatılan mültecileşme politikalarına ve sahte özgürlük hayallerine karşı ülkesine olan sevgisi ile mücadeleyi seçen Diyar yoldaşımız, gerçek özgürlüğün binlerce şehidimizin alın teri ve kanıyla beslediği kutsal Kurdistan dağlarında olduğunu başarılı pratiği ve Apocu kişiliği ile kanıtlamıştır.

Diyar yoldaşımız, Başûrê Kurdistan halkımızın bağrından çıkıp sömürgeci soykırımcı Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerilla saflarına katılmıştır. Diyar yoldaşımızın bu katılımı, başta ailesi ve tüm Başûrê Kurdistan halkı için gurur kaynağı olup, takip edilmesi gereken mücadele yolunu da göstermiştir. Diyar yoldaşımızın anısına bağlılık sözümüzü yineliyor ve başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Başûrê Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Diyar Xoşnav yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Diyar Xoşnav
Adı Soyadı: Çawan Mihemed
Doğum Yeri: Hewlêr
Anne – Baba Adı: Leyla – Mihemed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mayıs 2023 / Garê

 

İşgalci güçlerin ülkemizi işgal etmesini hiçbir zaman içine sindirmeyen Başûrê Kurdistan halkımız her zaman direnişin en yüksek düzeyde yürütüldüğü bir alan olmuştur. On yıllardır yürütülen bu direnişlerde on binlerce yiğit evladını şehit vermiş fakat yine de özgürlük davalarından vazgeçmemiştir. Soykırım saldırılarının en çıplak ve kaba bir şekilde yürütüldüğü ve kimyasal silahlarla yüz binlerce insanımızın şehit verilmesi pahasına özgürlük direnişlerinde ısrar etmiş, onursuz bir yaşamı asla kabul etmemiştir. Yürütülen bu destansı direnişler sonrasında elde edilen kazanımların bazı parti ve aileler tarafından pervasızca talan edilmesi karşısında da her zaman dik duran Başûrê Kurdistan halkımız, bu duruşuyla şehitlere olan bağlılığını her defasında göstermektedir. Ülkemiz Kurdistan’ı talan eden ve işgalci güçlere peşkeş çekmekten çekinmeyen bu aile ve partilerin gerçek yüzünü gören Başûr halkımız, özgürlük umudunu Kurdistan Özgürlük Gerillası’na bağlamıştır. Gerillanın fedaice savaşması ve her türlü bedeli göze alarak halkımızı koruması yurtseverlik özlerini koruyan halkımızı derinden etkilemiştir.

Hewlêr’de yurtsever bir ailede doğan Diyar yoldaşımız da gerillanın özellikle DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadeleden etkilenmiş, kendisinin de bir Kürt genci olarak halkımızın savunmasında yer alması gerektiğini düşünmüştür. Bu temelde arayışlara girmiş ve ilk olarak Komalên Ciwan çalışmalarına dahil olmuştur. Bu çalışmalarda kendisi gibi halkımız için mücadele etmek isteyen arkadaşlarını bilinçlendirmiş, onların da mücadele saflarına katılmalarını sağlamıştır. Başarılı pratiği ile öne çıkan Diyar yoldaşımız gençliğin öncüsü olmuştur. Çalışmalarda bulunduğu süre içerisinde Partimizi ve Önder Apo gerçekliğini daha yakından tanımış, Önderliğimizin felsefesini her geçen gün daha fazla özümsemiştir. Yine Kurdistan’da ortaya çıkan her gelişmenin, halkımızın elde ettiği her kazanımın şehitlerimizin kutsal emekleri sayesinde olduğunun bilincine varmıştır. Bundan dolayı her zaman kendisini şehitlere borçlu hissetmiş, onlara layık olmak için daha fazla mücadele etmesi gerektiğine kanaat getirmiştir. Bu temelde sistemin kendisine sunduğu rahat yaşam olanaklarını reddederek onurlu yaşamı tercih etmiş ve gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra uzun bir süre Komalên Ciwan karargahında çalışmalara katılmış, bu süre içerisinde gerilla ve dağ yaşamına adapte olmuştur. Kurdistan dağlarının insanı özgürleştirici etkisine girmiş, adeta kendisini yeniden var ederek adım adım özgürlüğe yürümüştür. Burada aldığı eğitimlerle Önderlik felsefesinde daha da derinleşmiş, kişiliğini bu temelde ele alarak Demokratik Modernite kişiliğine ulaşma çabasına girmiştir. Yine aldığı eğitimlerle yurtseverlik ve devrimciliği yeniden tanımlamış, gerçek yurtseverliğin ve devrimciliğin hiçbir karşılık beklemeden halkımız için kendini feda etmek olduğu bilincine varmıştır. Bu temelde kendisin ideolojik ve askeri olarak sürekli eğitmiştir. Yeni dönem gerilla anlayışı ve taktiklerinde derinleşmeyi esas almıştır. Düşmanın Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı direniş alanlarında savaşan yoldaşlarının yanında olmak istemiştir. 2021 yılında Garê alanına geçen Diyar yoldaşımız, bu alanda çalışmalara katılmıştır. Her ne kadar savaşın yoğun yaşandığı alanlara gitmek istemişse de, askeri anlamda daha fazla tecrübe kazanması için Garê alanında görevlendirilmiştir. Burada başta, yeni dönem savaş taktiklerimizden olan tünel savaşı için yapılan hazırlıklar olmak üzere birçok çalışmaya katılmıştır. Bu çalışmalardaki emekçi ve fedakar katılımı ile tüm yoldaşlarının kendisine örnek aldığı bir Apocu militan olmuştur. Yoldaşlığındaki samimiyeti ve dürüstlüğü ile tüm yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmıştır.

Diyar yoldaşımızın savaş hazırlıklarını sürdürdüğü bir sırada yaşanan talihsiz bir kazada zamansız ve hak etmediği bir şekilde şehadete ulaşması tüm yoldaşlarını derinden etkilemiş ve üzmüştür. Diyar yoldaşımız gibi özlü bir militanla birlikte halkımızın özgürlüğü için aynı saflarda mücadele etmenin şerefini yaşayan yoldaşları olarak her zaman Diyar yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimizin anısına layık olmanın bilinciyle mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.”