YENİLENDİ II

AB’den Facebook’a 110 milyon Euro ceza

Avrupa Birliği, WhatsApp adlı mesajlaşma uygulamasının satın alınmasında doğru olmayan bilgiler verdiği gerekçesiyle Facebook’a 110 milyon Euro ceza verdi. 

Avrupa Komisyonu, sosyal ağ Facebook’un AB tarafından WhatsApp’a ilişkin yürütülen soruşturma sırasında doğru bilgi vermediğini tespit etti.

Avrupa Birliği Rekabet Komiseri Margrethe Vestager, “Bugün (Perşembe) alınan karar şirketlere AB’nin tekelleşme konusundaki düzenlemelerine tüm yönleri ile saygı göstermesi gerektiğini gösteren güçlü bir sinyal gönderiyor” dedi.

Facebook’a, WhatsApp’ın satın alınması konusunda yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiği gerekçesiyle 110 milyon Euro para cezası verildi.

WHATSAPP’A İTALYA’DAN CEZA

İtalya rekabet makamları da 12 Mayıs günü WhatsApp’ı verilerini Facebook ile paylaştığı için 3 milyon Euro para cezasına çarptırmıştı.

WhatsApp, kullanıcıları Facebook ile bilgi paylaşımı olmadan bu uygulamayı kullanamayacağına inandırmaya çalışmakla suçlandı. WhatsApp ile Facebook arasındaki bu bilgi paylaşımı Avrupa’nın bir çok ülkesinde tepkiye neden oldu. İtalya makamları WhatsApp’tan bilgi paylaşımına son vermesini istedi.