ABD’de kasırga: 3 ölü

ABD’li yerel yetkililer Helene Kasırgasının cuma günü Georgia eyaletinden geçerken iki kişinin ölümüne yol açtığını, daha sonra Florida’da da bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Georgia Valisi Brian Kemp, X’de yayınladığı mesajında eyaletin merkezinde iki kişinin öldüğünü belirterek, tüm sakinleri “Helene'in daha fazla etkisine hazırlıklı olmaya, dikkatli kalmaya ve etkilenen herkes için dua etmeye” çağırdı. 

Florida Valisi Ron DeSantis, sahil kenti Tampa'da bir kişinin araç kullanırken öldüğünü duyurdu. DeSantis kasırgaya ilişkin basın brifinginde, “Yolda bir ölüm vakası olduğuna dair ihbar aldık. Tampa'da bir araba otoyola düşen bir tabelaya çarptı” dedi. 

“Bu, dışarıdaki koşulların çok tehlikeli olduğunu kanıtlıyor” diye ekleyen DeSantis, “şu anda dışarıda olmanın zamanı olmadığını” vurguladı. 

Helene Kasırgası nedeniyle 55 milyondan fazla Amerikalı hava durumu uyarısından etkilenirken, Florida'nın kuzeyi, Georgia ve Carolinas'ta kasırga uyarıları yapıldı.

Ulusal Hava Durumu Servisi, fırtınanın yolundaki bölgenin, yüzyılı aşkın bir süredir görülmemiş sel baskınlarıyla sert bir şekilde etkilenebileceğini bildirdi.