ABD’de milyonlarca kişi dolu silahla dolaşıyor

Neredeyse her bir kişiye bir silahın düştüğü Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan bir araştırmaya göre, dolu silahla sokağa çıkan milyonlarca kişi var.

ABD’de 1 Ekim’de Las Vegas’da bir konser alanına düzenlenen kanlı saldırı, ülkedeki silah edinme yasalarının ne denli gevşek olduğunu yeniden gözler önüne sermişti.

American Journal of Public Health’te yayınlanan bir araştırmaya göre ise, ABD’de her gün patlamaya hazır milyonlarca silah taşınıyor.

Araştırmaya göre, ABD’de ortalama 3 milyon kişi günlük olarak kurşun dolu silahıyla dışarı çıkıyor. Çoğunluğunu ülkenin güneydoğu eylaletlerinden gençlerin oluşturduğu bu kişilerin sayısı aylık bazda ise 9 milyona ulaşıyor.

2015 yılında silah sahibi bin 444 kişiyel görüşülerek yapılan çalışmada, silahını dolu olarak taşıyan bireylerin çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Aynı araştırmada, silah taşıyan kişilerin yüzde 80’nin sahip olduğu ruhsatların dolu silah taşımaya izin vermediği de ortaya çıktı.

Günlük dolu silah taşıyan bireylerin üçte ikisi silahını dışarıdan görünmeyecek şekilde gizlediğini beyan ederken, yüzde 10’luk bir kesimi ise gizleme gereği dahi duymadığını söyledi.

ABD’de her yıl ateşli silahlardan dolayı 30 bini aşkın kişinin yaşamını yitirdiği biliniyor. Son olarak 1 Ekim’de Las Vegas’taki bir konser alanına bulunduğu otel odasından ateş açan Stephen Paddock, 58 kişiyi katletmişti.