ABD’de saldırı: En az 8 kişi öldü

ABD’nin New York şehrinin ana bölgelerinden Manhattan’da düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 8’e yükseldiği bildirildi.

Manhattan’ın güneyinde yerel saatle öğleden sonra gerçekleşen saldırıda, bir kamyonetle kalabalığın üzerine sürüldüğü ve sonrasında araçlardan ateş açıldığı duyurulmuştu. Ancak sonradan yapılan açıklamada, saldırganın tek başına olduğu ve araçtan indikten sonra elinde tuttuğu silahların ‘tehlikesiz’ olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

New York Kent Belediyesi’ne çok yakın mesafede gerçekleşen saldırının ‘terörist saldırı’ olduğu iddia ediliyor. Saldırganın 29 yaşında olduğu duyurulurken, sadece ‘New York’lu olmadığı’ bilgisi paylaşıldı. Ancak bu kişinin hangi ülke vatandaşı olduğuna dair bilgi verilmedi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 8’e yükseldiği, çok sayıda kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Yerel saatle 15.00’te gerçekleşen saldırıda bir kamyonun bisiklet yolunun bulunduğu alana sürdüğü kesinleşti.

Yaklaşık bir saat süren saldırıya ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Donald Trump’ın gelişmeleri takip ettiği kaydedildi. Trump’ın twitter hesabından yapılan açıklamada da, saldırının ‘hasta’ ve ‘oldukça rahatsız bir kişi’ tarafından düzenlenmiş olabileceği yorumuna yer verildi.

Terör saldırısı ihtimalinin doğrulanması halinde bu olay Donald Trump’ın göreve başladığı Ocak ayından bu yanaki ilk terör saldırısı olacak.