ABD’den seçim öncesinde Venezuela’ya yeni yaptırım

Venezuela’da halk yarın sandık başına gitmeye hazırlanırken, ABD yönetimi, hükümetin iki numarası olarak görülen Diosdado Cabello’yu da yaptırım kapsamına aldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı, eski Meclis Başkanı Diosdado Cabello ile 3 diğer şahısa ait yaptırım kararı aldığını duyurdu. Bu kişilerden ikisinin Cabello’nun kardeşleri olduğu, diğerinin ise Cabello’nun temsilcisi Rafael Alfredo Sarria olduğu kaydedildi.

Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Deneme Ofisi (OFAC) tarafından alınan kararın yarın yapılacak Venezuela başkanlık seçimlerinin hemen öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

Diosdado Cabello hakkında Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yönetiminde yer almış eski isimlerden sert ithamlar ortaya atılmıştı. Cabello’nun on milyonlarca dolar rüşvet aldığı iddialar arasındaydı. ABD ise, Cabello’nun bir uyuşturucu karteliyle bağı olduğunu savunuyor.

Venezuela’da Hugo Chavez’in ölümü ardından devlet başkanlığına seçilen Nicolas Maduro döneminde ekonomi son on yılların en kötü seviyesinde. Sağ muhalefete göre ekonomideki kötü gidişattan Maduro sorumlu.

Geçtiğimiz yıl erken seçim için düzenlenen büyük gösterilere rağmen Maduro seçime gitmemiş ve parlamentoyu feshederek, bir Kurucu Meclis ilan etmişti.