'Fırat’ın doğusunda ‘istikrar-güvenlik’, batısında katliam var'

 ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), DAİŞ çeteleriyle mücadelenin önemini hatırlatırken, QSD’nin özgürleştirdiği alanlardaki yönetim başarısına dikkat çekti.

Suriye’yi yakından takip eden El Hurra kanalına konuşan Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Galloway, Türk devletinin Efrin’i işgal saldırılarının DAİŞ çeteleriyle mücadeleye ciddi zarar verdiğinin altını çizdi. Çetelerle mücadele eden bazı QSD güçlerinin mücadeleden geri çekilmesi ihtimalini değerlendiren Galloway, bunun kendi tercihleri olmadığını söyledi.

EFRİN’DEKİ SALDIRILARDAN DOLAYI ENDİŞELİ!

Pentagon Sözcüsü, “Suriye’deki DAİŞ tehdidinin yok edilmesini sağlamak zorundayız ve bunu ancak DAİŞ’e odaklanarak başarabiliriz” diye konuştu.

Efrin’deki işgal saldırılarından dolayı ‘endişeli’ olduklarının altını çizen Pentagon Sözcüsü, işgal saldırılarının sivillere verdiği zararın da kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

QSD’NİN ÖZGÜRLEŞTİRDİĞİ ALANLARDAKİ YÖNETİMLER BAŞARILI!

Türkiye’nin sık sık gündeme getirdiği ve ikinci işgal hedefi olarak koyduğu ‘Fırat’ın doğusu’na değinen Pentagon Sözcüsü, iki farklı tablo ortaya çıktığını söyledi. Galloway, “Doğu yakasında yerel halkların DAİŞ yönetimi sonrasında kentlerini istikrara kavuşturduğunu, güvenliklerini sağladğı ve yeniden toparlanmak üzere olduğu görülüyor” diye konuştu.

QSD’nin yönetim ve istikrardaki baraşısında Uluslararası Koalisyon’un verdiği desteğin etkisi olduğunu söyleyen Binbaşı Adrian Galloway, Fırat’ın batısında ise sivillerin öldürüldüğünü hatırlattı. Galloway, rejimin BM Güvenlik Konseyi ateşkes kararını dikkate almadığını ve katliam işlemeye devam ettiğini savundu.

Pentagon Sözcüsü ayrıca, ‘ABD’nin bölgedeki güçlerini herhangi bir saldırıya karşı savunacakları’ yönündeki tavırlarının net anlaşıldığını söyledi. Sözcü, esas sorunun Suriye’deki ‘tüm tarafların’ şiddeti durdurması ve barışçıl müzakereler yoluyla çözüm üretilmesine yönelik şartları sağlaması olduğunu da sözlerine ekledi.