ABD Kuveyt’e 84 Patriot füzesi satışına onay verdi

ABD, Kuveyt’e son kuşak 84 Patriot füzesi ile hava savunma sisteminin modernleştirilmesine yönelik gerekli tüm ekipmanların satışına onay verdi.

ABD’nin Kuveyt’e satışına onay verdiği silahların maliyetinin 1,425 milyar dolar olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu satış “Ortadoğu’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerlemenin önemli bir faktörü olan NATO dışı büyük bir ittifakın güvenliğini güçlendirmeye” yardım edecek.

Yazılı açıklamada Patriot PAC-3 füzelerinin “Kuveyt’in mevcut ve gelecekteki tehditlere yanıt verme, petrol ve gaz alt yapılarının güvenliğini sağlama kapasitelerini iyileştireceği” öne sürüldü.

Bu ifadelerle, Eylül 2019’da Suudi petrol tesislerine yapılan saldırılara gönderme yapıldı. Washington saldırılardan İran’ı sorumlu tutmuş, İran reddetmişti. Yemenli Husiler saldırıları üstlense de, Batılı istihbaratlar İran’ı işaret etmişti.

SUUDİ ARABİSTAN’A DA YENİ SİLAH SATIŞI

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Kongre’nin muhalefetine rağmen büyük silah anlaşmasından bir yıl sonra yeni silahlar satmaya hazırlanıyor.

CNN sitesinde bir makale yayınlayan New Jersey senatörü Bob Mendez, Trump yönetiminin “dostu” Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’a binlerce yeni bomba satmaya çalıştığını belirtti.