ABD'li Komutan Votel: Dünya QSD'ye minnettar olmalı

ABD'li Komutan Joseph Votel, dünyanın QSD'ye minnettar olması gerektiğini ve desteklerinin süreceğini belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Demokratik Suriye Güçleri'ne (QSD) destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Votel, Suriye ve Irak ziyaretlerinin ardından telekonferansla gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Votel, tüm dünyanın DAİŞ çeteleriyle mücadelede konusunda YPG'ye minnettar olması gerektiğini, ABD'nin desteğinin süreceğini belirtti. Bu mücadelede inanılmaz bir fedakârlık gösterildiğine dikkat çeken Votel, "IŞİD'le mücadelede ortaklarımızın gösterdiği inanılmaz fedakârlığın altını çizmeliyiz. Irak ordusundan ve QSD’den binlerce kişi önemli şehirleri özgürleştirirken ya öldü ya yaralandı. Birkaç gün önce Reqa’daydım ve şiddetin boyutunu ilk elden gördüm. Bu çabanın çoğunu sahadaki ortaklarımız gösterdi ve kanlarını döktü. Hepimiz, küresel toplum onlara minnettar olmalı.”

'EN ETKİLİ GÜÇ ONLAR; DESTEĞİMİZ SÜRECEK'

Votel, Türkiye’nin Efrîn'deki saldırılarına rağmen Suriye’de QSD ile iş birliğinin sürüp sürmeyeceği sorusuna ise kararlılıkla "Evet" yanıtını verdi. Votal, şunları belirtti: "Onlar IŞİD'le mücadeleyi sürdürdükçe ve bölgede istikrarı sağladıkça biz de onlara desteğe devam edeceğiz. Bu hükûmetimizin politikası. (...) IŞİD'in kalıcı olarak yenilmesi de bir diğer önemli amacımız. Bunu yapmak için sahadaki ortağımız ise QSD. Kanımızca IŞİD'e karşı şimdiye kadarki en etkili güç onlar oldu.”