Afganistan’da bombalı araçla saldırı

Afganistan’ın doğusundaki Gazni kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 5 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Gazni kenti ile aynı ismi taşıyan vilayetin valiliği, saldırının Afganistan istihbarat servislerine ait bir binayı hedef aldığını bildirdi.

Valiliğe göre saldırıda 5 kişi öldü, 32 kişi yaralandı. Ancak Gazni hastanesi müdürü Baz Muhammed Himmat, çoğu asker olmak üzere 7 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığını belirtti.

ABD ile Talibanlar arasında Şubat sonunda Doha’da yapılan anlaşmaya rağmen şiddet olaylarında artış yaşandı. Talibanlar hükümet güçlerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

Geçen Salı günü Kabil’de doğum hastanesine yönelik saldırıda katliam yaşandı. Sınır Tanımayan Doktorlar, saldırganları anneleri öldürmek için geldiğini belirti. Çoğu annelerden oluşan ve aralarında çocukların da olduğu en az 24 kişi katledildi. Katliamı üstlenen olmadı. Washington yönetimi saldırıdan DAİŞ çetelerini sorumlu tuttu.

Perşembe günü Taliban hareketi doğudaki Gardez kentinde Afgan ordusuna ait bir karargaha bomba yüklü kamyonla saldırdı. Talibanlar çok sayıda askerin öldüğünü duyurdu, Afgan yetkililer ise 5 sivilin öldüğünü söylemekle yetindi.