Afganistan’da kadın bir gazeteci öldürüldü

Afganistan’da ünlü sunucu Mena Mangal, uğradığı bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Gazeteci Mena Mangal, başkent Kabil’in güney doğusunda Cumartesi sabahı kamusal bir salanda silahlı saldırıya uğradı. Aynı zamanda siyasi danışman olan Mangal, daha bir kaç gün önce sosyal ağlarda, hayatından endişe ettiğini yazmıştı.

Mangal’a yönelik suikast ülke genelinde üzüntü ve öfkeye neden oldu. Kadın hakları savunucuları, Mangal’ın yetkililer tarafından korumasız bırakılmasına tepki gösterdi.

İnsan hakları alanında uzman avukat Wazhma Frogh, “Bu kadın hayatın tehlikede olduğunu paylaşmıştı. Neden bir şey yapılmadı? Cevaplara ihtiyacımız var” dedi. Frogh, “Neden bu toplumda kadın öldürmeye devam etmek bu kadar kolay?” diye sordu

Mangal, 3 Mayıs’ta Facebook hesabında ölüm tehditleri aldığını ancak güçlü bir kadının ölümden korkmadığını ve ülkesini sevdiğini yazmıştı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nasrat Rahimi, kimliği belirsiz kişilerin Mangal’a ateş ettiğini ve olayın özel bir polis birliği tarafından soruşturulduğunu açıkladı.

Mangal’ın annesi Twitter üzerinde yayınladığı görüntülü bir mesajında bir grup erkeği hedef göstererek, kızının daha önce de bu kişiler tarafından kaçırıldığını belirtti.