Afganistan Direniş Partisi: Efrîn'in yanındayız

Afganistan Direniş Partisi, Efrîn'deki görkemli direnişi selamlayarak, "Efrîn’in kahraman direnişçilerinin bu sınavı da başarı ile geçip zaferi kazanacaklarına inanıyoruz" dedi.

Afganistan Direniş Partisi, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı, bugün yaptığı yazılı açıklamayla Efrîn'deki direnişi selamladı.

Açıklamada, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işgal, katliam saldırılarını uluslararası alanda meşrulaştırma peşinde olduğuna dikkat çekilerek, "Bu otoriter, katil devlet ve parti, uluslararası ve iç kamuoyunu başlattığı işgal girişimini meşrulaştırmak için çalışıyor. Uluslararası güçler DAİŞ’i bu parti ve ülkenin koruduğu, onunla iş birliği içinde olduğunu biliyor. Şu ana kadar güvenilir kaynakların verdikleri bilgiler, yayımladıkları raporlarla Türk devleti ve Erdoğan’ın DAİŞ ile ilişkileri de açık bir şekilde gün yüzüne çıkarılmış durumda. Kobanê’ye yönelik başlatılan saldırılarda DAİŞ çetelerinin Türk askeri kıyafetlerini giyip saldırılarda bulundukları da ispatlamış durumda" denildi.

'DAİŞ'İN ELBİSELERİNİ ÖSO'YA GİYDİRDİLER'

"Kan emici Erdoğan ve devleti DAİŞ’lilerin üzerindeki elbiseleri çıkararak ÖSO elbiselerini giydirip, her türlü silah, cephane ile donatıp ordusunun yanında Suriye halklarına saldırtmaya başladı" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Hiçbir zaman işgalci ve saldırganlara karşı sessiz kalmayan Kürtler kadın ve erkek direnişçileri ile tarihlerini yazdılar" diye belirtildi.

Efrîn'de birçok halkın barış içinde yaşadığının hatırlatıldığı açıklamada, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarının bölgede sağlanan istikrarı ve Kürtlerin topraklarını işgal etmeyi amaçladığı ifade edildi.

'VİCDANLI İNSANLAR EFRÎN'E SAHİP ÇIKACAK'

Afganistan ve Kürdistan halkının tarihi benzerliklerine de değinilen açıklamada, şu mesajlar verildi: "Parti ve halk olarak Efrîn’de verilen görkemli halk direnişinin yanındayız. Efrîn’in kahraman direnişçilerin bu sınavı da Kobanê’de olduğu gibi başarı ile geçip zaferi kazanacaklarına inanıyoruz. Bu büyük direnişçilerin direnişinin ezilen, sömürülen, yok edilmek istenen halkların tarihinde de kalın harflerle yazılacağına inanıyoruz.

Dünya devrimci halkları, dünyanın büyük devrimcileri olan Avesta Xabur, Sakine Cansız, Leyla Kasım, Arin Mirkan’ları hiçbir zaman unutmayacak.

Dünyanın vicdanlı insanları Kobanê'ye sahip çıktıkları gibi Efrîn’e de sahip çıkacak."