Afrika’da ‘bilinmeyen hastalık’: Çok sayıda ölü

Geçtiğimiz hafta onlarca kişinin yaşamına mal olan Ebola salgınının son bulduğu duyurulan Kongo’da şimdi de ‘bilinmeyen bir hastalık’ nedeniyle onlarca kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Afrika’nın birçok ülkesinde salgınların yol açtığı ölümler devam ederken, tespit edilemeyen virüsler nedeniyle de çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (RDC) doğusundaki Nord-Kivu eyaletinde henüz tespit edilemeyen bir hastalık nedeniyle 15 kişinin öldüğü tespit edildi. Eyaletin kırsal kesimindeki Mangina yerleşim biriminde görevli doktorlardan Alain Musondolya, tespit edilebilen 26 vakadan 15’inin ölümle sonuçlandığını duyurdu.

Yaşamını yitiren bireylerde kusma, ishal, burun hemorrajisi ve kan kusması gibi semptomların görüldüğünü söyleyen Dr. Musondolya, başkent Kinşasa’ya gönderilen örneklerin sonuçlarının beklendiğini kaydetti.

Eyalet Sağlık Bakanı Martial Kambumbu ise, tehlikeli bir salgın olasılığına karşın testlerin takip edildiğini duyurdu.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Mayıs ayında başlayan Ebola salgınında da onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz Salı günü yapılan bir açıklamada, salgının sona erdiği duyurulmuştu.