Almanya’da alışveriş merkezine saldırı DAİŞ’in emriyle yapılacaktı!

Almanya’nın Essen kentinde dün bir alışveriş merkezinin boşaltılması ardından yapılan çalışmalar sonucu selefi grupların saldırı düzenlemek istediği ortaya çıkarıldı.

Essen Limbecker Platz’da dün sabah saatlerinde bir alışveriş merkezi terörist saldırı şüphesiyle boşaltılmıştı.

Olayın ardından polisin yaptığı çalışmalar sonucu Oberhausen kentinden gelen iki kişi gözaltına alınırken, bu kişilerden birinin DAİŞ çeteleriyle bağlantılı olduğu anlaşıldı. Söz konusu kişinin Alman istihbaratınca bilindiği ve daha önce Suriye’ye gittiğinin tespit edildiği bildirildi.

Yakalanan iki kişinin saldırının emrini veren veya uygulatan kişiler olmadığı, ancak bu amaçla ilişki kurulacak kişiler olduğu bilgisi verildi.

Bild gazetesinde yer alan bir haberde ise, Suriye’de bulunan bir DAİŞ çetesinin Almanya’nın Ruhr bölgesinde çok sayıda selefiyi terörist bir saldırı için görevlendirdiği iddia edilmişti.

Alman medyasına bilgi veren istihbarat kaynakları da Essen’deki bir saldırı planının ilk kez bu denli açık bir şekilde mesajlaşma uygulamaları üzerinden verildiğine dikkat çektiler.

Dün yakalanan kişilerin Essen’deki alışveriş merkezine yönelik saldırının nasıl düzenleneceğine ilişkin planlar hakkında sorgulandığı da verilen bilgiler arasında.