Amerikan istihbaratının yalanladığı Trump tepkili!

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan istihbarat servislerini İran konusunda “saf” ve “haksız” olmakla suçladı.

ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada, “Başkan olduğum zaman, İran tüm Ortadoğu ve ötesinde sorunlar yaratıyordu. İran nükleerine ilişkin korkunç anlaşmadan çekildiğimizden beri, ÇOK farklılar, ama potansiyel olarak tehlike ve çatışma kayağı olarak kalmaya devam ediyorlar” dedi.

Trump, “İran’a güvenmeyelim. İstihbarat servisleri belki de okula geri dönmeli” diye ekledi.

Amerikan istihbarat servisleri yıllık küresel tehditlere ilişkin temel konularda Trump’ın açıklamalarına zıt bir tablo ortaya koydu.

Trump’a göre DAİŞ Suriye’de yenildi, Kuzey Kore artık nükleer bir tehdit değil, İran nükleer programı konusunda “yalan” söyledi, “ulusal güvenlik krizine” son vermek için Meksika ile olan sınıra duvar inşa etmek gerekiyor.

TRUMP’I YALANLAYAN İSTİHBARAT RAPORLARI

Senato önünde konuşan istihbarat şefleri yıllık raporunda Kuzey Kore’nin kitle imha silahlarından vazgeçmesinin düşük bir ihtimal olduğu, DAİŞ’in “gerilla tarzı” olan ilk stratejisine geri döndüğü ve saldırı planladığı belirtiliyor. Raporda DAİŞ’in “kendi kapasitelerini güçlendirmek için terörizme karşı mücadeledeki tüm boşlukları değerlendireceği” ifade ediliyor.

CIA’ye göre ABD’nin tek taraflı olarak çekilmesine rağmen İran nükleer anlaşma kapsamındaki taahhütlerine uymaya devam ediyor. Aynı raporda İran’ın anlaşma ile arasına mesafe koymasının tek nedeninin ABD yaptırımları olacağı vurgulanıyor.