Amsterdam saldırısında radikal İslamcı şüphesi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da dün bıçaklı saldırı düzenleyen kişinin Almanya’da yaşayan bir Afganistan vatandaşı olduğu bildirilirken, saldırganın radikal çetelere üye olabileceğinden şüpheleniliyor.

Dün Amsterdam Merkez Garı’nda bıçakla çevredekilere saldıran bir kişi, 2 kişiyi yaralamıştı. Saldırgan daha sonra polis tarafından vurulmuş ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Amsterdam polisi ile Belediye Başkanlığı’nca yapılan açıklamalarda, yaralı kişinin Afganistan’dan Almanya’ya gelerek oturum hakkı alan biri olduğu kaydedildi. 19 yaşındaki saldırganın gelişigüzel saldırması nedeniyle terörizm dahil tüm ihtimaller göz önünde bulunduruluyor.

Dünkü saldırı nedeniyle polisin ateşli müdahalesiyle garda büyük panik meydana gelmiş ve seferler iki saatliğine aksamıştı.

Hollanda’da son olarak ırkçı lider Geert Wilders’in düzenlemek istediği ‘Hz. Muhammed karikatürleri’ yarışması nedeniyle gerginlik yaşanmıştı. Hollanda polisi hafta içinde Wilders’i tehdit eden 26 yaşındaki bir kişiyi yakalamış, Wilders ise ‘yüksek şiddet riski’ olduğu gerekçesiyle ‘yarışmayı’ iptal ettiğini duyurmuştu.

Wilders’in düzenlemek istediği yarışmaya karşı Pakistan’da gösteriler düzenlenirken, Talibanlar ise Afganistan’daki Hollanda askerlerine saldırı tehdidinde bulunmuştu.