Anarşistlerden Kürtler için İran büyükelçiliğine eylem

Yunanistan’ın başkenti Atina’da anarşist bir grup İran büyükelçiliği önündeki nöbetçi kulübesinin camlarını kırdı ve binaya kırmızı boya attı.

İran büyükelçiliğine yönelik eylemi Rubicon (Rouvikonas) adlı grup üslendi. Eyleme ilişkin herhangi bir gözaltı yaşanmadı.

Polis kaynaklarına göre ellerinde demir sopalar bulunan on kişilik bir grup, Psychiko mahallesindeki İran büyükelçiliği önündeki nöbetçi kulübesinin camlarını kırdı. Eylemde herhangi bir yaralanma da olmadı.

Rubicon, adlı anarşist internette yayınladığı açıklamada “İranlı Kürtlerle” dayanışmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu. Anarşist grup eylemin görüntülerini de yayınladı.  Görüntülerde, grubun nöbetçiyi kulübeden çıkardıktan sonra camlarını indirdiği görülüyor. 

Yunanistan’da son yıllarda aktif olan Rubicon, kamu binaları, şirketler, bankalar ve büyükelçiliklere yönelik çok sayıda eylemi üstlendi. Eylemlerde maddi zararlar veriliyor.

Grubun son eylemi 17Ağustos’ta Avusturya büyükelçiliğine yönelikti. Anarşist grup, Avusturya hükümetinin çalışma süresini 12 saate çıkaran tartışmalı yasasını protesto etmek amacıyla bu eylemi gerçekleştirmişti.