AP temsilcileri: Efrîn'de Erdoğan'a karşı Kürtleri savunmalıyız

AP grup temsilcileri, Türk devletinin Efrîn'e saldırılarını kınayarak, "Efrîn'de Kürtleri savunmalıyız" mesajını verdi.

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) siyasi grup temsilcileri, olağan basın toplantılarında Türk ordusunun Efrîn’e işgalci saldırılarına tepkilerini dile getirdi.

AP üyesi ülkelerden 20 kadar parlamenter, genel kurulda ve kurul önünde üzerinde İngilizce olarak 'Efrîn yalnız değil', 'Efrîn'den çekilin' yazılı pankartlar açtı.

AP Politik Gruplar adına yapılan açıklamalarda, Türk devletinin Efrîn'e saldırıları için 'haksız, savunulamaz ve derhal son verilmesi gereken bir saldırganlık' ifadeleri kullanıldı.

'İŞGAL GİRİŞİMİ HEMEN BİTMELİ'

Sosyalist Demokratik Grubu Başkanı Udo Bullmann, şu açıklamayı yaptı:

"Efrîn’e saldırı bizler için asla kabul edilemez ve savunulamaz olduğundan ve de sınırı geçerek uluslararası hukukun da ihlal edilmiş olduğundan; bu işgal girişimi hemen bitmeli! Eğer birileri illa da savaşmak istiyorsa bu savaş Efrîn’in yerel halkına karşı değil, DAİŞ ve benzerlerine karşı verilmeli."

AP Yeşiller Grubu adına Eş Genel Başkan Philipe Lamberts ise “Erdoğan rejimi sadece içeride değil, acı içinde olan Efrîn'de olduğu gibi dışarıda da tehlikeli bir yapı. Fakat AB Erdoğan’a karşı duracağı yerde, mülteciler sorununda olduğu gibi elleri kolları bağlanmış gibi. AB ve Türkiye ilişkilerinde her iki tarafta da şu an hakim olan sinikliktir, sinizmdir. Yoksa Erdoğan’ın tehlikeli bir adam olduğu biliniyor” diye konuştu.

'ERDOĞAN'LA İLİŞKİ SÜRDÜRÜLEMEZ'

AP Muhafazakar Grup Başkanı Manfred Weber de, Efrîn'de Türk devletince Kürt halkına saldırıldığına vurgu yaparak, "Erdoğan uygulamaları ile her geçen gün değerlerimizden uzaklaşıyor. Bu ilişki mevcut hali ile devam edemez" dedi.

'EFRÎN'DE KÜRTLERİ SAVUNMALIYIZ'

AP Sol Birlik Grubu Başkanı Gaby Zimmer ise “Türk güçlerinin Efrîn'e saldırısı ve Ankara’ya silah satışları derhal durdurulmalı. Efrîn'de saldırıya uğrayan Kürtlerdir ve savunulması gerekenler de Kürtlerdir" açıklamasını yaptı.